11. sep. 2014

Statens museum for kunst

Da vi i weekenden var i København, tog vi for første gang på Statens museum for kunst. Må nok indrømme at det ikke lige er kulturelle ting som det, vi bruger mest tid på, og faktisk var det også for børnenes skyld:-) Min mand havde til alt held opdaget at de havde et kreativt værksted, og det er lige noget for især vores ældste datter på 5 år.
Begge piger går i en reggio emilia børnehave(italiensk pædagogik), en af de få i Danmark som er bygget efter konceptet. De tager udgangspunkt i børnenes viden, kompetencer og nysgerrighed. De har f.eks. ikke legetøj som børnene ellers kender til. De skaber selv deres leg, og bygger remedier ud af f.eks. genbrugs materialer som vi forældre tager med. Det lyder lidt hippie agtigt, og det er vi virkeligt ikke, og det er det heller ikke. Børnene har aldrig sat spørgsmålstegn ved det, og mangler ikke noget. De elsker stedet, og det gør vi som forældre også.



I august og september er temaet "ro og uro" på værkstedet på SMK, og en medarbejder tog godt imod os og gav en fin forklaring af temaet og værkstedet. Jeg synes det er super fedt at de har et tema, og det kræver lidt mere af børnene. Alma fandt en masse materialer som hun gerne ville arbejde med, og så gik vi igang med "ro". Det endte med et pænt hus og nogle meget fine træer. Derefter var opgaven så at lave det samme, bare med "uro" som tema. Jeg synes hun klarede det så flot:-)
Ved dette bord arbejdes der meget med limpistoler, og dersom de er virkelig varme, var der også et bord for de mindre med alm. limstifte og tegne redskaber.



Bagefter var det en tur i deres atelier. Der var tallerkner med basis farver, og så havde de lavet de fineste opslag med vejledninger til hvordan de kunne blande andre farver. Virkelig nemt for børnene at gennemskue, og virkelig lærerigt.


Lillesøster er for lille til at fordybe sig i temaer, men det blev da til et maleri og et par tegninger fra hendes også.
Til sidste var der ved siden af caféen, sat en masse pinde op og stof i stakkevis. Så kunne børnene selv placere stoffet som de synes, og på den både bygge huler.
Man kunne også lave dukker af stoffet, så det måtte vi også prøv. Det er en super god både for børnene at få stimuleret deres kreative sanser. Det var en fornøjelse at se hvor meget de gik op i det og selv var med i processen. Jeg har ikke selv lavet dukker før, så også lidt nyt for mig:-) Vi prøvede os bare frem, men fik da to dukker med hjem. 

Alt dette er til en sølle pris af 45kr. pr. barn, og ellers gratis entre. Jeg synes det er helt fantastisk, og vi skal klart prøve det igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar