11. nov. 2015

Spise tid

For en uge siden startede baby B på grød. Det er gået så fint, og han synes det er spændende. Jeg valgte at starte med hirse mel, da det er en god starter grød. Der er også andre muligheder. Jeg laver det selv, for så ved jeg 100% hvad der er i det, og det er virkelig nemt. Mel, vand og olie, og du er kørende:-)
Igår havde vi besøg af sundhedsplejersken, og hun sagde at han var klar til at fortsætte med grønsags mos. Når man først er igang, så går det så stærkt!
Så jeg måtte en tur ud at handle grønsager. Kartofler, gulerødder, selleri, broccoli og så en gang ærter fra frost. Der var mange flere muligheder. Årstiden er super i forhold til det store udbud af rodfrugter.
Jeg ved der er mange som synes at det er et stort, og uoverskueligt, projekt med mad til de små. Det har jeg aldrig synes, så jeg må hellere dele mit tip med Jer:-)

Jeg har altid købt stort ind, 4-6 forskellige grønsager ad gangen. Så vasker jeg dem og skærer dem i små stykker, hvorefter de fryses rå i seperate poser. Det eneste jeg ikke fryser er kartoflerne, da de får en lidt sjov konsistens. Så er det klar til at komme direkte i gryden uden tilberedning, og dermed super nemt. Kun kartoflerne som lige skal skrælles, og det er jo bare et par stykker.


Jeg bruger altid tre forskellige grønsager i én mos, og varierer det fra gange til gang. Kun kartoflen som altid er med.
Jeg laver til tre dage ad gangen. Det har fungeret så fint for os med alle tre børn, og gør bare at det aldrig er et emne. Mor har sørget for det:-):-)

1 kommentar: